A fotós szakma szépségei

Több okból is nagyon szeretek fotózni, és nagyon örülök, hogy ezt a szakmát választottam. Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy mihez kezdjek az életemmel. Semmi sem érdekelt igazán, az egyetemet nem szerettem, amihez mindig is igazán vonzódtam, az a művészet volt. Csak hát erre mindig mindenki azt mondta, hogy “nem lehet belőle megélni”. Ezért sokáig nem voltam elég bátor ahhoz, hogy elinduljak azon az úton, amin mindig is menni akartam. Ma már szerencsére azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek, és képzeljétek: nem lehetetlen belőle megélni. A saját példámból kiindulva mindenkinek azt szoktam tanácsolni, hogy kövessék az álmaikat és a megérzéseiket, hiszen bármilyen küzdelmes út is áll előttünk, akkor leszünk a legboldogabbak, ha végül olyan lehet a munkánk, amit élvezünk csinálni. Én nagyon élvezem a fotózást. Az egyik, amit a legjobban szeretek benne, hogy egyszeri és megismételhetetlen pilanatokat örökíthetek meg. Mintha egy pillanatra megfagyaszthatnám az időt. A másik pedig az, hogy mindig új és különleges embereket ismerhetek meg, és jókat beszélgethetek velük.

A múltkor például volt egy autós fotózásom, amin autószervizekről kezdünk el beszélgetni, és kaptam egy nagyon jó tanácsot. Már viszonylag régóta kerestem egy olyan szerelőt, ahol elérhető futómű beállítás ár és minőség szempontjából is kedvezően. Azt a tippet kaptam, hogy keressem meg a Méta Autószerviz honlapját. Mire hazaértem, persze elfelejtettem a szerviz nevét, ezért azzal próbálkoztam, hogy beírtam a Google-ba: futómű beállítás ár.

Szerencsére hamar megtaláltam a Méta Autószervizt. A weboldala kellemes csalódást okozott: nagyon szép, rendezett, képekkel ellátott, könnyen olvasható és érthető felület volt. A kezdőoldalon felsorolták, hogy milyen szolgáltatásokkal foglalkoznak. Itt találtam rá a futómű beállításra is. Miután rákattintottam az “Ez érdekel!” gombra, már olvashattam is a futóműről. Szimpatikusnak találtam, hogy nem csupán az árakat és a szerelési technikákat tüntették fel, hanem magyarázattal is szolgáltak a futómű beállítással és magával a futóművel kapcsolatosan. A futómű egy nagyon bonyolult és összetett rendszer, melynek elsődleges célja a kerekek stabilan tartása. Beletartozik a lengéscsillapító, a lengőkar, az alváz, a kormánymű is. A javítása vagy beállítása mindenképpen szakembert, és megfelelő műszereket igényel, ezért semmi esetre sem ajánlott elkezdeni házilag javítgatni. A honlapon azt is leírják, hogy milyen figyelmeztető jelek utalhatnak autónkban a futómű meghibásodására.

Természetesen a többi szolgáltatás esetében is ugyanilyen pontos és részletes leírásokkal találkoztam. Foglalkoznak még gumicserével, gumiszervizzel, fényszórókkal, fékkel, vezérléssel, autó villamossággal, klímával, állapotfelméréssel… Szinte bármilyen autós problémával bátran fordulhatunk hozzájuk.

A honlapról egy blogot is megnyithatunk, amelyen érdekes és hasznos cikkek találhatók. Mindenféle autós témával foglalkoznak, a szerelési munkálatok leírásától kezdve a különböző alkatrészek működéséig. Ez kifejezetten sokat segíthet azoknak, akik szeretnék szervizbe vinni az autójukat, de előtte szívesen tájékozódnának azzal kapcsolatban, hogy mi is fog pontosan történni a kocsival a műhelyben. Illetve friss gépjármű tulajdonosoknak szintén hasznos lehet, mivel nekik általában még sokat kell tanulniuk a kocsi felépítéséről és működéséről is, a szerelési folyamatokról nem is beszélve.

Kapcsolatfelvételre több lehetőségünk is van. Az egyik az elektronikus időpont foglaló rendszer. Ebben bármikor és bárhonnan kérhetünk magunknak időpontot. Amennyiben viszont az időpontfoglalás hagyományosabb formáit részesítjük előnyben, a weboldalon telefonszámot és email címet is találhatunk a szervizhez.

Az árak ismertetésének egy külön oldalt szántak, amelyen az összes szolgáltatás díja, többek között a futómű beállítás ár is megtalálható. A szerviz szerencsére márkafüggetlen, ezért amiatt sem kell aggódnunk, hogy kocsink gyártója vagy típusa miatt nem tudnak majd fogadni minket.