A fotósunknak is elkélne a segítség

Van egy családi fotósunk, aki télen és nyáron – karácsonykor és a nyári szabadság alatt – rendszeresen készít rólunk képet. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, nem véletlenül térünk hozzá vissza évről évre. A legutóbb arra panaszkodott, hogy nagyon örül a rengeteg megkeresésnek, már néhány alkalmazottja is van. Viszont egyre nagyobb gondot okoz számára a cégautók intézése.

A probléma megoldása érdekében ajánlottam neki a http://www.flottakezeles.hu/ csapatát. A http://www.flottakezeles.hu/ különböző pénzügyi megoldások, cégautókkal, flottakezeléssel, finanszírozási megoldásokkal segíti a kis- és középvállalkozások működését. Módszereiket a nagyvállalatok gyakorlatából vették át és hatékonyan alkalmazzák a kisebb cégek vonatkozásában.

Többek között hitellel, lízinggel és tartós bérlettel is foglalkozik a http://www.flottakezeles.hu/. Hogy mit is takarnak ezek a fogalmak? Nézzük meg részletesebben!

A hitel, a lízing, a tartós bérlet és az áfa

A hitel – ahogy az jól ismert – egy pénzügyi termék, melyet a bankok nyújtanak az ügyfelek részére, miután felmérték egy adott jogi személy vagy magánszemély hitelképességét és pozitívan ítélték meg azt. Ha a hitelszerződés lejár, a hitelre vett autó tulajdonjoga teljes mértékben a hitelt felvevőre ruházódik át.

A lízing a hitelhez hasonló pénzügyi megoldás, ám néhány különbség mégis adódik. A hitel fedezeteként az autó is beszámítódik, a tulajdonjog viszont csak akkor lesz a lízing részleteit fizetővé személyé, mikor az utolsót is kifizette. A lízing vonatkozásában azt is fontos megjegyezni, hogy költségként csak az amortizáció és a részlet kamattartalma számolható el, ami igen kevés, kb. csak 5-10 %

A tartós bérlet nem pénzügyi termék, sokkal inkább egy finanszírozási forma. Jogi szolgáltatás, melyben a bérleti díj mintegy 100%-a leírható költségként, így igen kedvező. Egyedüli hátránya, hogy drágább és az iparűzési adó fizetéséről sem szabad elfeledkezni. A tartós bérlet mégis egy kedvező konstrukció azonban, hiszen a maradványérték fogalmának hála az autó értékének mintegy 1/3-át nem a bérbe vevőnek kell megfizetni.

A tartós bérlet előnye még az áfa -fizetés vonatkozásában mutatkozik meg. Hiszen, az autót bérlőnek egyáltalán nem is kell fizetni azt. Ha például a http://www.flottakezeles.hu/ bérbe ad egy autót egy cégnek, visszaigényeli az áfát. Így a bérbe vevő csak a tiszta nettó érték után fizet bérleti díjat. Remek, költséghatékony megoldás, igaz?

A http://www.flottakezeles.hu/ további kiváló ötletekkel várja a vállalatokat

Szolgáltatásaikat csomagokba tömörítették, így megtalálható náluk a strandard, a comfort és a superior csomag is. A különböző csomagokban megférnek a tartós bérlet, az áfa, a biztosítások és adók intézésének feladatai is. A legnagyobb – a superior csomag – ráadásul a kötelező szervizre, gumicserére is hozza-viszi a cégautókat, meghibásodás esetén pedig csereautót biztosít. Az asszisztenciában is hathatós segítséget nyújtanak, hogy a cégvezetőknek tényleg ne legyen más dolguk, minthogy azzal foglalkozzanak, amihez értenek.

Láthatjuk, hogy a http://www.flottakezeles.hu/ rengeteg terhet levesz a kis- és középvállalkozások válláról. Teszi mindezt kedvező áron, szakértelemmel. Ezért javasoltam őket meleg szívvel a fotósunknak is. Remélem, legalább elgondolkodik a lehetőségen.

A legjobb minden vállalkozónak, ha azzal foglalkozik, amihez ért. Az egyéb ügyes-bajos dolgokat pedig kiszervezi. Így hosszútávon is fenntarthatja a lelkesedését szakmája iránt és a szabadideje is marad.