Így indult el a fotós vállalkozásom

A fotóművészetnek én mindig is nagy hódolója voltam, bár én magam nem számítok profi fotósnak, inkább csak amatőrnek.

Nekem azonban mindig is elég volt az, hogy a képeket csak gyűjtögettem és csodálhattam. Az évek során már egy hatalmas kollekció gyűlt össze a lakásomban, melyeket gondosan rendeztem és csoportosítottam is.

Számomra minél régebbi korból származik egy kép, az annál értékesebb a számomra. Van például egy fényképem, amin egy polgári család szerepel. Sajnos semmit nem tudok róluk. Annyi az összes információm, hogy a kép valamikor az 1900-as évek elején készült egy budapesti polgári lakásban.

Kicsit sajnálom, hogy nem tudok többet ennek a képnek a háttéréről, de az az igazság, hogy számomra ettől is válik izgalmassá egy fotó.

Mikor ezt és az ehhez hasonló képeket nézegetem, sokszor végig járja az agyamat egy történet arról, hogy vajon milyen körülmények között készülhetett el a kép. Pont ez teszi olyan különlegessé ezt az egészet, mert olyan történettel ruházhatom fel ezeket a fotókat, amikkel akarom, hiszen az igazságot már úgysem fogom megtudni.

Nem mindenki tudja megérteni, hogy nekem mitől is tetszik ez az egész, de azért vannak mások is, akiknek van ehhez némi affinitása.

Ezért is gondoltam úgy, hogy talán érdemes lenne egy olyan üzletet nyitnom, ahol ilyen régi képeket lehetne eladni és venni is. Úgy kell elképzelni, mint egy antikváriumot, de csak fényképekkel.

Persze az elképzelés nem volt elég, és valahogy egy céget is el kellett valahogy indítanom ehhez, ami sajnos meglehetősen nehéz feladatnak bizonyult a számomra, de csak addig, amíg nem vettem fel a kapcsolatot a topcegalapitas.eu csapatával. Velük ez az egész mizéria szinte semmisnek volt már tekinthető.

székhelyszolgáltatás

Nem csak azért volt jó döntés őket választani, mert hamar elindult a cégem, de a székhelyszolgáltatás miatt is, amivel még több teher került le a vállamról.

Mivel nekem abszolút semmilyen tapasztalatatom nincs egy céggel, és annak a székhelyével kapcsolatos ügyintézésről, így ez a szolgáltatás nekem lett kitalálva.

A weboldalukon történő böngészés során is már meglehetősen sok fontos információhoz sikerült hozzájutnom. Itt nem csak a szolgáltatásaikról lehet sokat olvasni, de még nagyon érdekes és hasznos cikkeket is találhatunk itt. Ezek közül én többet is elolvastam. Ezek közül az egyik leghasznosabb az volt, ami azt mutatta be, hogy mik azok a dolgok, amikre érdemes figyelmet szentelni egy cégnek az alapítása előtt. Az itt felsorolt dolgok közel sem voltak olyan egyszerűek, mint amire én előzőleg számítottam, de hát ez a szolgáltató pont azért van, hogy ebben is segítsen.

A székhelyszolgáltatásuk igénylésével kapcsolatban fontos tudni, hogy a cégalapítással járó költségeket ilyenkor elengedik nekünk. Ez azért egy elég jó indulás egy cégnek az életében, nem? Ebben az esetben csak a székhellyel kapcsolatos szolgáltatásért szükséges fizetünk, aminek az összegét én rendkívül kedvezőnek éreztem, főleg ha figyelembe veszem, hogy ehhez még egy ajándék hónap is jár a hat mellé.

Mikor leszerződtem velük, már éreztem, hogy a vállalkozásom jó eséllyel sikeres is lesz, és a többi már csak rajtam múlik.

Vannak emberek, akik nem szeretik a hivatalos ügyintézéseket, és én is közéjük tartozom. Pontosan ebben jelent nekem ez a csapat olyan hatalmas segítséget.

A cég esetében sok olyan dologgal is kell foglalkozni, melyek nem kapcsolódnak a profiljába. Gondolok itt például arra, hogy a különböző hatóságok előszeretettel végeznek ellenőrzéseket egy vállalat bejelentett székhelyén. Én nem tudtam, hogy egy ilyen ellenőrzéssel szemben hogyan kell szabályosan fellépni, azonban a székhelyszolgáltatásuk keretében ezt ők megoldják helyettünk. Rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és jogi tudással ahhoz, hogy az ilyen hatósági kényszerintézkedésekkel szemben hely tudjanak állni. El sem tudom mondani igazán, hogy micsoda megnyugvást jelent ez nekem.

Ez a szolgáltatás azonban nem csak erről szól. Arról is gondoskodnak, hogy a cégtáblánk a szabályoknak megfelelően legyen kihelyezve. Én azt sem tudtam, hogy erre komoly szabályok vonatkoznak, de ők felnyitották a szememet. Sokan vannak, akik még ezt is elrontják, így büntetésekre számíthatnak, én azonban ettől védve vagyok, köszönhetően annak, hogy ezt is elintézik helyettem.

Arról is figyelnek, hogy a székhelyre érkező leveleket gondosan elraktározzák. Ezeket elektronikus formában tovább szokták nekem küldeni, így egészen biztos, hogy minden eljut hozzám.

Szerintem jó esély van rá, hogy a mai napig azon erőlködnék, hogy valahogy elinduljon a vállalkozásom, ha ők nincsenek.

Ez egy rendkívül megbízható szolgáltató, így nem csoda, hogy nagyon jó pénzügyi minősítést is kaptak egy híres minősítőtől. Aki céget akar alapítani, a legjobb, ha minél előbb felveszi velük a kapcsolatot. Ezt meg lehet tenni telefonon, de kár az online űrlap kitöltésével is, amit megtalálunk a weboldalukon.