Mi mást lehetne adni ajándékba egy fotósnak?

A feleségem hobbija a fényképezés. Pontosabban az egész fotóművészet nagyon érdekli. Amióta csak együtt vagyunk már szinte mindent lefényképezett. Akárhova megyünk, mindig mindenhova magunkkal visszük a fényképezőt és mindent lencsevégre kell kapni. Aztán pedig nagyon szeret babrálni a képekkel otthon, alakítgatni a képeket, javítgatni rajtuk stb.

Magam részéről én nem igazán értek hozzá, úgyhogy ezt a részét mindig ráhagyom. Szerintem én sem csinálok rossz képeket a mobilommal, de nyilván az ő képei sokkal művésziebbek és profibbak, mint az enyém. Ha meg még utómunkát is csinál rajtuk, akkor pedig teljesen profivá válnak.

Igazából már gyerekkora óta ez a hobbija és ez az, amit a szabadidejében szeretne csinálni, úgyhogy az évek alatt teljesen profivá vált benne.

Idén nyáron a születésnapja alkalmából egy igazán különleges élménnyel és fényképezési lehetőséggel szerettem volna meglepni. Ezért választottam a Home – BalatonPRO ajánlatát és azon belül is a több napos vitorlázást a Balatonon. Először egy kicsit bizonytalan voltam benne, hogy örülne-e neki, de végül minden tökéletes lett és nagyon örült a programnak. Szinte akarva sem tudtam volna nekik jobbat adni.

Hogy miért választottam magunknak ezt a fajta kikapcsolódást?

Elsősorban azért, mert ez a kirándulás/hajókázás csak rólunk szólt. Mivel ez egy privát vitorlás, amit magunknak béreltünk, így nem kellett osztozkodni másokkal. Ott álltunk meg, ahol csak akartunk és a kapitány oda kormányozta a hajót, ahová csak akartuk. Szerintem ez így tökéletes egy párnak.

Ennél a cégnél többféle programból lehet választani. Pontosabban többféle hosszúságú vitorlázásból. Aki szeretne, az befizethet egy hétfőtől csütörtökig tartó programra, vagy akinek nincsen ennyi ideje és inkább a hétvégét preferálná, annak ajánlott a péntektől vasárnapig tartó program vagy, amit mi is választottunk, hogy hétfőtől vasárnapig, tehát az egész hetet a hajón tölti és gyönyörködhet a páratlan balatoni panorámában.

Maga a hajó egy tipikusan olyan vitorlás, amilyeneket az Adrián vagy máshol a tengeren szoktak használni. 44-45 láb hosszú és tulajdonképpen olyan, mint egy úszó nyaraló a vizen, hiszen minden olyannal fel van szerelve, amire csak szükségünk lehet egy nyaralás során azzal a különbséggel, hogy itt a nyaralónk folyamatosan helyet változtat, mert bejárhatjuk vele az egész Balatont.

Egy ilyen hosszú hajóút során bőven van lehetőség arra, hogy belekóstoljunk az igazi hajóséletbe vagyis, hogy élőben is láthassuk azt, hogy hogyan él valaki egy hajó fedélzetén, pontosabban hogyan tölt el akár egy hetet. Ehhez segítségünkre van a hajó kapitánya, aki az egész időtartamot velünk tölti. Ez egyrészt azért kell, mer így tapasztalt kezekben van a hajó, másrészt pedig, ha bármilyen probléma merülne fel vagy valamilyen különleges kívánságunk lenne, akkor mindig van ott valaki, aki már profi ebben és tudja, hogy mit lehet és mit nem. Természetesen egyáltalán nem volt zavaró, hogy ott volt mindig valaki velünk, sőt sokkal inkább megnyugtató volt.

Bár, mi csak ketten voltunk a feleségemmel, de valójában maximum olyan 8 főnek lehet kényelmes ez a típusú hajókázás, mivel a férőhelyek száma limitált és amikor alvásra kerül a sor, akkor kényelmesen maximum 8-an férnek el a hajóban.

Számunkra tényleg az volt a legjobb az egészben, hogy tulajdonképpen kaptunk egy teljesen privát hajós szolgáltatást, ahol csak mi voltunk és a Balatont egy teljesen más perspektívából ismerhettük meg. Azóta csak ajánljuk mindenkinek, hogy menjen föl a Home – BalatonPRO honlapra és ott válassza ki a számára legmegfelelőbb programot.