Szép mosoly, ragyogó fogsor – a fotókon is látszik a különbség

Embereket fotózni nagy kihívást jelent egy fotós számára. Hisz mindenki szeretné a legjobb formáját mutatni a képeket, a fotós pedig szeretné megmutatni, hogy milyen is az ember legjobb formája. Ehhez azonban több minden is kell. Egyrészt a harmónia a fotós és modellje között. Hisz hiába az igyekezet, ha nincs meg az a bizonyos összhang. Ha pedig megvan, akkor igenis szükség van egyfajta belső kisugárzásra, békére és örömre. Hisz egy erőltetett mosoly sosem lesz igazi, még a fotókon sem. Ezért is fontos, hogy úgy ragyogjon a modell, ahogy érzi magát. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a mosolya is ragyogjon, ne csak a szeme.

A ragyogó mosolyhoz pedig elengedhetetlen az ép és egészséges fogsor megléte. Bizony, talán már közhely, de igaz, hogy a fogunkból csak egy garnitúra van. Ezért kell már gyermekkorunkban kiemelt figyelmet fordítani a szájápolásra. De akárhogy is nagy az igyekezet, van, amikor fogorvosra van szükségünk, amikor elengedhetetlen egy szakember segítsége.

gyökérkezelés menete

Ilyen a gyökérkezelés is és sokakban felmerül a kérdés ilyenkor, hogy mi a gyökérkezelés menete. Ami nem csoda, hisz ez nem minden nap esik meg az emberrel, érhető, hogy kíváncsi, hogy pontosan mi is történik ilyenkor.

Van egy szuper hely, egy szuper csapat és egy csodaszép rendelő, ahol gyökérkezelést is végeznek. Ez a Fogorvos Budapest csapata, akikről a fogorvosbudapest.info oldalon mindent megtudhatnak az érdeklődők. A fogászati rendelőben sokféle kezelést végeznek, legyen szó akár esztétikai fogászatról, akár más kezelésekről.

A gyökérkezelés menete nem sokban különbözik más kezelésektől, a lényege viszont az, hogy így meg lehet menteni a fogunkat. És amint már írtam, ugyebár a fogunkból csak egy van, nem mindegy, hogy elveszítjük-e vagy meg tudjuk tartani. Sokan azért nem mennek el időben fogorvoshoz, mert attól félnek, hogy elveszítik fogukat. Inkább tűrik a fájdalmat, remélve, hogy egyszer majd megszűnik. Sajnos nem szűnik meg. És úgy van ez a fogorvosok esetében is, mint bármelyik más szakorvosnál, hogy minél hamarabb elmegyünk, annál nagyobb esélyünk van a gyógyulásra. Itt is számít a korai felismerés, legyen az akár egy éles belenyilallás a fogunkba, akár egy tompa, enyhe fájdalom. Mindennek oka van. A Fogorvos Budapestnél pedig profi szakemberek derítik ki ezeket az okokat.

A fog- és szájbetegségek szakorvosai profi eszközökkel és magas szakértelemmel állapítják meg, hogy milyen esetben szükséges a gyökérkezelés. A gyökérkezelés menete pedig úgy kezdődik, hogy a panaszos fogat megnyitják és kitakarítják. Ez nem mindig fájós fog, van, hogy abszolút panaszmentes és egy vizsgálat során derül ki, hogy annyira be van gyulladva, hogy szükséges a gyökérkezelés.

Ha nincs túlságosan begyulladva a fog, és a helyi érzéstelenítés is hat, akkor rögtön meg is kezdi a fogorvos a gyökérkezelést. Ha nagyon be van gyulladva valakinek a foga és nagyon fáj, akkor olyan anyagot tesznek a kinyitott helyre, ami csökkenti a gyulladást és csillapítja a fájdalmat. Ezután egy-két nappal pedig már ezen a fogon is elvégezhető a gyökérkezelés.

A gyökérkezelés pedig azt jelenti, hogy eltávolítják a gyulladt vagy elhalt gyökér részeket. A Fogorvos Budapest fogorvosai maximális szakértelemmel végzik el ezt a kezelést, csakúgy, mint minden mást. Bevallom, én sokáig rettegtem a gyökérkezeléstől, idő és tapasztalat kellett ahhoz, hogy megnyugodjak. Mert ez nem a kínok kínja, ahogy sokáig képzeltem.

Plusz van egy óriási haszna is, nevezetesen, hogy megmenekül a fog. A fogunk egyébként két nagy részből áll, a koronából és a gyökérből. És rétegszerűen épül fel, kívül van a fogzománc, utána a dentin, legbelül pedig a fogbél. Jó ezeket tudni, egyébként ezt is a fogorvosbudapest.info oldalon olvastam, amikor tájékozódtam a témában. Szóval a legbelső részen, a fogbélben erek és idegek vannak és ezek szoktak begyulladni. Ha pedig begyulladnak, akkor ott valamit tenni kell.

Ekkor dönthet úgy a fogorvos, hogy a gyökérkezelés segíthet. Hisz így megszűnik a fájdalom, megmarad a fog. Mindenki nyer. A Fogorvos Budapest csapatánál is pontosan ezért végeznek gyökérkezeléseket. Ami egyébként gyökértöméssel zárul. Mert amikor eltávolítják az összes gyulladt, elhalt ideget a fogbélből, ott keletkezik egy üres tér, és ezt tömi be a szakember. Ezt hívják ugyebár gyökértömésnek.

A Fogorvos Budapest szakemberei kétféleképp végzik a gyökérkezelést, általában mindkettőt használják. Az egyik a kézi, a másik pedig a gépi. Utóbbi gyorsabb, előbbi pedig más területeket ér el. Amíg nyitva van a fogbél és zajlik a kezelés, a gyökérkezelő tűkkel vagy a berendezéssel, addig folyamatosan tisztítják, átöblögetik a fogat. Ez így biztonságos. Nyilván nincs jó íze ezeknek az oldatoknak, melyekkel átöblögetik a szánkat, de valamit valamiért. Szerintem egy fogunk megmentéséért is érdemes küzdeni. És bár a gyökérkezelt fog halott, hisz már nem része az érhálózatnak, mégis a saját fogunk. Idővel, évek múlva elszíneződhet és törékennyé válhat, ekkor javasolni szokták, hogy tetessünk rá egy koronát. De ez még mindig a saját fogunk lesz ekkor is.

A gyökérkezeléstől és a gyökértöméstől sokan félnek, de a Fogorvos Budapest rendelőjében minden szakember azon dolgozik, hogy a lehető legminimálisabb fájdalommal találkozzanak a betegek a rendelőben, és ezek a kis kellemetlenségek is azt szolgálják, hogy a fogat megmentsék. Ezért pedig megéri. Legalábbis saját tapasztalatból mondom, hogy mindenképp érdemes belevágni. Az idő telik, az évek múlnak, ahogy öregszik az ember, úgy öregednek szervei, testrészei is. Romlanak a fogak, még a gondos ápolás mellett is, ez ellen nincs mit tenni. Sajnos a genetika is közrejátszik abban, hogy milyenek a fogaink. Hiába ápoljuk megfelelően, egy idő után mindenkinél jelentkeznek problémák.

De ezért jó, hogy vannak szakemberek, akik a szép és boldog mosolyért dolgoznak. Azért, hogy egészséges maradjon a fogunk, akik elvégzik az esztétikai fogászati kezeléseket, akik fogat tömnek, gyökérkezelnek, szükség esetén pótolnak. Mindezt a Fogorvos Budapest csapata nagy szakértelemmel végzi. A fogorvosbudapest.info oldalon minden információt megtalál az érdeklődő, az egyes beavatkozásokról és kezelésekről részletes tájékoztatót is találhatunk. És természetesen azt is, hogy hogy kell bejelentkezni, illetve hogy az egyes kezelések mennyibe kerülnek.

Ha pedig már nem fáj a fogunk, jöhet az önfeledt mosoly és kacagás. Egy fogfájás nagyon meg tudja keseríteni az ember életét, ilyenkor minden nap szenvedés. De ha a gyökérkezelésnek köszönhetően megszűnik a fájdalom és megmarad a fog, akkor nincs más hátra, mint irány a fotóstúdió. És már készülhetnek is a jobbnál jobb képek.

Ilyen egyszerű tehát a gyökérkezelés menete, amit a Fogorvos Budapest profi szakemberei is nap mint nap végeznek. Hisz ők is tudják, hogy mennyire fontos az, hogy saját fogainkkal rághassunk. Ezért tesznek meg mindent azért, hogy ne kelljen kihúzni a fogunkat. Persze, van, amikor nincs más megoldás. De ezekre az esetekre is léteznek megoldások, a korona, a híd és az implantátum még mindig szóba jöhet. Ezek épp olyanok, mintha a saját fogaink lennének.