Veszélybe került a fotóműhely

Én és a feleségem nagyon szeretjük egymást, de közben nagyon más az érdeklődésünk is. Ő fotóművész, én pedig reál beállítottságú mérnök vagyok, de remekül kiegészítjük egymást. Róla tudni kell, hogy nem csak digitális fényképzőkkel dolgozik, de a régi elven működő, analóg gépek is ott vannak az eszköztárában. Az analóg fényképezőgépekkel sokkal művészibb képek előállítása is lehetséges az elmondása szerint. Már a képeknek az előhívási folyamatát is szereti, melyhez különböző vegyszerek és megfelelő fényviszonyok is szükségesek. Néha próbál olyan filmeket szerezni, melyek már rég lejártak, mert mikor előhívja velük a fotókat, akkor a képeken „hibák” keletkeznek. Persze ezek nem olyan mértékűek, hogy a kép felismerhetetlen legyen, de közben adnak nekik egy különleges varázst. Ezt a fotóművész feleségem biztosan meg tudná fogalmazni szakszerűbben is, de én ezt így tudom csak visszaadni. Talán Ő úgy fogalmazna, hogy ezek az apró hibák egyediséget kölcsönöznek a képeinek.

Néha szoktam figyelni, ahogy dolgozik. Az elkészült filmeket ránagyítja egy fényérzékeny papírra. Ezután ezeket a fényérzékeny papírokat el kell helyezni az előhívó vegyszerekbe. Az hogy mennyi ideig kell a folyadékban tartani a fényérzékeny papírt, teljesen változó. Ez függhet a papír minőségétől és a fényviszonyoktól is. Továbbá az is fontos, hogy közben ne legyenek erős fények, mert az árthat a végeredménynek. Persze teljes sötétségben nem tudna dolgozni a feleségem, ezért egy speciális piros fényben kell a munkát végeznie, mert arra nem érzékenyek ezek a papírok.

Eddig egy szobát használt fotóműhelyként, de ott már egyre kevesebb hely állt a rendelkezésére. Emiatt úgy döntöttünk, hogy kialakítjuk a pincét a számára, mert ott elég nagy a hely, és úgysem használjuk másra. Így is történt, minden szépen berendeztünk ott lent. A végeredmény nagyon jó sikerült. Ebben az új teremben sokkal hatékonyabban tudta végezni a munkáját. Nem régiben azonban nagy baj történt: a pincét elárasztotta a víz. Szerencsére sikerült mindent kimenteni, de sürgősen segítséget kellett találnunk.

Ennek a megoldása nem tűr halasztást, így elkezdtem kutakodni az interneten egy olyan vízszerelő után, aki azonnal kiérkezne hozzánk, hogy elhárítsa ezt a problémát. Sok reményt nem fűztem a sikerhez, úgy gondoltam nem sok ilyet fogok találni. Azonban szerencsére sikerült egy olyanra akadnom, aki ezt az igényt lefedi. A vizgazfutesszerelo24 csapatáról van, akiknek a weboldalára tévedtem. Az webes felületükön nézelődve rögtön tudtam, hogy a lehető legjobb helyen járok, abból a szempontból, hogy a pincénk újra száraz legyen.

A főoldalon rögtön láthatnunk több fontos információt is kiemelve. Az első az, hogy több mint 30 éves tapasztalattal bírnak már ezen a piacon. Ebből rögtön lejött nekem, hogy egy igazán megbízható cégről van szó, hiszen ennek hiányában nem működhetnének már ilyen régóta. A következő – számomra kifejezetten lényeges – tudnivaló az, hogy 24 órás ügyeletet tartanak fent, így bárki hívhatja őket bármikor, ha baj van. Az utolsó infó, ami a mi esetünkben a leglényegesebb, hogy akár 1 órán belül is kiérkeznek a megadott címre. Gondoljunk bele, hogy ez mekkora nagy segítség az olyanok számára, akiknek sürgősen megoldandó problémája akadt a háztartásában, legyen az akár vízzel, gázzal vagy fűtéssel kapcsolatos.

A következő lépésem az volt, hogy utána jártam a lehetőségeknek, hogy hogyan is vehetem fel velük a kapcsolatot. Itt több lehetőségem is adódott. Az első az az, hogy egyszerűen felhívjuk őket a weboldalukon megadott telefonszámon. Viszont egy második megoldás is létezik: az online hibabejelentés, ahol csak meg kell adni a nevünket és a különböző elérhetőségeinket, illetve a fennálló problémáról is írhatunk valami röviden. Az utóbbi esetben rövidesen felveszik velünk a kapcsolatot.

Én inkább direktbe felhívtam őket telefonon, mert így a lehető leggyorsabban elérkezhettem a következő lépéshez. A telefonon keresztül már nagyon segítőkésze voltak és megnyugtattak, hogy meg fogják oldani a problémát, mert erre meg vannak a tökéletes szakembereik. Feltettek azért pár kérdést még a telefonban, mert így felkészültebben tudtak kiérkezni hozzánk. Sok fogalmam nincs a vízvezetékekről, de ők olyan formában tették fel a kérdéseket, amikre még én is könnyedén tudtam felelni.

Szinte hihetetlen, de egy órán belül már meg is jelentek az ajtónkban a vizgazfutesszerelo24 tapasztalt szakemberei. Gyorsan felmérték a terepet és igen hamar meg is találták a hibának a forrását.

A szerelők elmondták, hogy egy igen jó csőrendszerrel van felszerelve a házunk, azonban azt egy régen használatos anyagból, egyszerű vasból építették még meg. A modernebb házak építésénél már rozsdamentes acélt alkalmaznak egyébként. A mi csőrendszerünk egy részén a vas már nagyon erősen elrozsdásodott. A rozsda addig telepedett rá a csőre, amíg az már egyszerűen kilyukadt a víznyomástól. Amúgy nagyon meglepődtem, hogy milyen rövid idő alatt rájöttek erre. Ezt elsősorban egy kiváló eszköznek, a csőkamerának, köszönhető, amit használtak a munka során. Segítségével gyorsan és bontás nélkül fel lehet térképezni a vízvezeték rendszert.

A hiba beazonosítása után neki láttak a problémás rész megjavításának, illetve cseréjének. Nem igazán van rálátásom ezekre a típusú munkákra, de azt láttam, hogy a szerelők nagyon lelkiismeretesen és koordináltan dolgoztak. Az biztos, hogy nem vesztegetik az ügyfelek az idejét.

Azt is érdemesnek tartom megemlíteni, hogy a szerelők találtak egy másik problémás részt is a csőrendszerünkben. Elmondták, hogy ott még nem szivárog a víz, de a közeljövőben egészen biztos, hogy ott is megtörténik a baj. Ezt a részt is kijavították a kérésünkre, így a jövőben ilyen problémáink nem lesznek.

Természetesen számlát is ki állítottak a számunkra. Elmondták, hogy ez a számlát a biztosítók is elfogadják. Ennek nagyon megörültünk, hiszen nekünk van biztosításunk az ilyen károkra. Eddigi tapasztalataim szerint más szerelőknél ez nem így volt. Ez egy hatalmas nagy jó pont a vizgazfutesszerelo24-nek.

A munkájukra természetesen garanciát is vállaltak. Amennyiben bármilyen probléma adódna azokkal a részekkel, amiken ők dolgoztak, azt ők garanciálisan meg fogják nekünk javítani. Persze erre nem igazán lesz szükségünk, hiszen abszolút profi munkát végeztek a házunk vízvezeték rendszerével.

Észben fogom tartani ezt a vállalkozást és azonnal hívni fogom őket legközelebb is, ha szükségem lesz egy vízszerelője. Azonban ha gázszerelőt, vagy fűtésszerelőt lesz kell hívnom, akkor is nyugodtan fordulhatok hozzájuk, hiszen ez egy nagyon sokoldalú cég. Minden külön területre meg vannak az alkalmas szakembereik és az eszközeik is. Az itt dolgozók a saját területüknek a mesterei, akik már sok éves tapasztalattal rendelkeznek. Nekik ez nem csak munka, de hivatás is.

Csakis jókat tudok elmondani róluk és egészen biztos, hogy minden ismerősömnek őket fogom csak ajánlani.